Kääntökirja, tekstit suomeksi ja englanniksi. Kirja esittelee yksityisen henkilön, Kaija Mälkin, kudonnan/käsityön/ateljee ompelun laajasta ja tarkasti dokumentoidusta kokoelmasta, eri näkökulmista, käsin tekemisen merkityksiä kaupungistuvassa yhteiskunnassa 1950-luvulta 1990-luvulle.
Tekstit ovat kiinnostavia, uusia näkökulmia kotiteollisuuteen. Ne avaavat sitä, miten kotiteollisuutta on ohjailtu koulutuksen kautta sekä miten edelleen yhteiskunnalliset ja taloudelliset tekijät heijastelevat menneestä käsityön arvostuksessa ja merkityksessä.
Kirjoittajina ovat mukana meidän, allekirjoittanut Outi Martikainen,TaM, tekstiilitaiteilija ja Rosa Tolnov Clausen, väitöskirjatutkija Göteborgin yliopisto, lisäksi neljä tutkijaa: Helena Hämäläinen, käsityötieteilijä, Eliza Kraatari YTT, TaM, Leena Svinhufvud, taidehistorioitsija, väitellyt taideteollisuuden modernisoitumisesta , Mikko Lindqvist, arkkitehti Helsingin kaupunginmuseosta sekä Raija Hentman, tietokirjailija, Kaija Mälkin sisko.
Johannes Romppanen, valokuvaaja ja Jaakko Suomalainen, Kobra Agency, ovat olleet mukana kirjan suunnittelussa.
Fredrika Anderson, ruotsalainen kuvataiteilija, on työskennellyt valokuvaajan kanssa kuvaten oman kuvaesseen kokoelman inspiroimana kirjan sisään. Hän on myös maalannut kansikuvan teoksen.
Koimme tarpeelliseksi avata tämän kiinnostavan yksityisen elämän mittaisen kokoelman laajemmalle yleisölle. Kirjan tekemiseen meitä inspiroi Orhan Pamukin kirja Viattomuuksien museo.
Kirja on suomenkielinen oikealta vasemmalle luettaessa ja käännettäessä kirja ympäri se on englanninkielinen. Kuvitus kulkee läpi kirjan kielestä riippumatta.